Home WEALTH MANAGEMENTInvestiční strategie Amundi Investiční myšlenky: Jan Vejmělek, Inverzní křivka, strategie na 10 let.

Amundi Investiční myšlenky: Jan Vejmělek, Inverzní křivka, strategie na 10 let.

Autor Petr Šimčák

Petr Šimčák, foto: Amundi

V Investičních myšlenkách Vám Petr Šimčák srozumitelnou řečí přináší to nejdůležitější z finančních trhů a světa investování. Ocení jej finanční odborníci i investorská veřejnost.

0-6:33 Rekapitulace divokého závěru prázdnin na trzích.

6:33-11:25 Fenomén invertované výnosové křivky jako signálu recese. Co to je a máme se obávat?

11:25-20:19 Rozhovor s Janem Vejmělkem, hlavním ekonomem Komerční banky. Jeho výhled pro českou ekonomiku, úrokové sazby a kurz koruny.

20:19-30:20 Některé dlouhodobé trendy přesahující horizont Brexitu či obchodních válek. Co nám říkají nízké úroky o budoucnosti? Proč nepotřebujeme rychlou, ale stabilní globální obchodní dohodu? Vliv klimatických změn na analýzu cenných papírů a náklady kapitálu pro firmy.

30:20-38:12 Jak si může normální člověk nastavit strategii pro příštích 5, 10 či 15 let? Koncept mentálního účetnictví k vytvoření portfolia, které obstojí.


Bezplatně se registrujte a získáte více 9 speciálních vydání Wealth Magazín – Report zdarma na svůj email, přístup k prémiovému obsahu, promo kódy pro vstup na akce a pravidelný newsletter s nejnovějšími trendy, analýzami a celospolečenskými tématy ovlivňující Private Wealth.

Související články